image

De figuratieve en abstracte beelden van Verstraten zijn uitgevoerd in brons. Schetsend op papier en zoekend in klei of was ontstaat een idee. Dit wordt uitgewerkt tot het beeld haar definitieve vorm krijgt. Thema's waarin de mens centraal staat vormen vaak het uitgangspunt voor zijn beelden. Ze zijn vaak ingetogen en verstild van karakter. Het werk is geen kopie van de natuur, maar een impressie.

'Verbonden' laat verschillende sterk geabstraheerde figuren zien. Een universeel gevoel van samenzijn wordt verbeeld in haar eenvoud, al het overbodige is weggelaten. De figuren zijn met elkaar verbonden, door de kunstenaar aaneengesmolten. De langgerekte verticale vorm verwijst naar een groeiproces. Een continu proces dat de basis vormt voor elke menselijke relatie. Door de afzonderlijke basis heeft ieder figuur toch haar eigen identiteit.

'Dubbelfiguur' en 'Overgave' laten een spannend spel zien tussen open en gesloten vormen.

In zijn recente zuilengroepen in cortenstaal speelt de kunstenaar met linten van mensen die rondom zuilen zijn gevouwen. De zelfstandige beelden worden ook in verrassende combinaties gepresenteerd.

imageimageimageimageimageimageimageimage

imageimageimageimageimageimageimageimage

image image image